Monilautapelit-parhaat-aikuisille mieltää vielä nykyäänkin lautapelit lähinnä lapsille ja lapsenmielisille sopivana viihteenä, joka ei kelpaa ”vakavasti” itsensä ottaville aikuisille ihmisille.

Me haluamme tyrmätä nämä ennakkoluulot heti alkuunsa: parhaat lautapelit aikuisille sopivat aivan jokaiselle täysi-ikäiselle. Nämä pelit on luotu nimenomaan aikuisia ihmisiä varten, ja niiden teemat voivat joskus olla jopa synkkiä. Jos siis lautapelit ovat mielessäsi edelleen Kimbleä ja Afrikan tähteä, on oman näköalan avartaminen paikallaan.

Parhaat lautapelit aikuisille eivät vaadi lautapeli-innostusta

Enemmän lautapelejä pelaavat ihmiset jaotellaan helposti ”lautapeliharrastajiksi” – aivan niin kuin lautapelejä ei voisi muutaman minuutin opettelulla pelata kuka tahansa. On toki olemassa ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet lautapeleistä enemmän kuin muut, mutta meidän mielestämme parhaat lautapelit aikuisille ovat pelejä, joiden pelaaminen ei vaadi liikaa opettelua. Kun pelin aloittamisen kynnys on matala, on lautapeli helppo kaivaa esiin vaikka illanistujaisissa riippumatta siitä, onko seurueessa mukana täysiä lautapeliuntuvikkoja. Sen suurempaa harrastajuutta eivät parhaat lautapelit aikuisille vaadi – avoin mieli riittää pitkälle.

Esimerkkejä aikuisille sopivista lautapeleistä

Parhaat lautapelit aikuisille on yksi alakategorioista, jotka olemme sivustollemme luoneet. Löydät meiltä muutamia yksityiskohtaisia peliarvosteluita niistä lautapeleistä, jotka ovat mielestämme kaikkein parhaita juuri aikuisten kesken pelattavaksi. Olemme yrittäneet valita sivustollemme mahdollisimman monipuolisen kattauksen pelejä, sillä makuja on yhtä monia kuin ihmisiäkin – toinen tykkää strategisemmalla otteella varustetuista peleistä, toinen taas peleistä, joissa tuurilla on suuri merkitys.

Esimerkkejä aikuisille sopivista lautapeleistä ovat Splendor, Risk, Dominion, 7 Wonders ja Catan. Lue lisää peleistä linkkejä klikkaamalla ja huomaat pian, että kyseessä on todella monipuolinen valikoima erilaisia pelejä. Näitä kaikkia pelejä yhdistää lähinnä se, että ne sopivat kaikkein parhaiten juuri aikuisten keskinäiseen peli-iltaan. Mikään ei toki estä nuorempiakin osallistumasta peliin, jos peli-intoa riittää.

Mistä aloittaa peliharrastus aikuisille?

Peliharrastuksen aloittaminen ei ole vaikeaa. Jos etsit nimenomaan aikuisille sopivia lautapelejä, aloita lukemalla läpi meidän peliarvostelumme. Löydät näiden lautapelien joukosta varmasti itsellesi ja kavereillesi sopivan pelin, jonka voit hankkia kaappiin odottamaan sopivia illanistujaisia.

Suosittelemme, että tutustut peli-illan isäntänä tai emäntänä pelin sääntöihin hieman etukäteen, jotta opettelua ei tarvitse aloittaa aivan puhtaalta pöydältä. Kannattaa myös huomioida yhteen pelikierrokseen kuluva aika. Kaikki eivät välttämättä jaksa istua yhden pelin parissa useita tunteja, joten aloittelijoille sopivampi valinta voi olla lautapeli, jossa yksi kierros kestää 30 – 60 minuuttia. Tämänkin tiedon löydät sivuiltamme jokaisen arvostelun yhteydessä.