Perheenlautapelit-parhaat-perheille kesken vietettävä laatuaika tuntuu nykyään olevan kiven alla. Varsinkin nuoret viettävät nykyään aikaa tietokone- ja konsolipelien parissa niin paljon, että mikään muu ei välillä tunnu kiinnostavan. Perheen keskeinen hauskapito tuntuu nuorista usein pakkopullalta, sillä aikuisten voi joskus olla vaikea keksiä, mitä nuoret haluaisivat tehdä. Oma vastuunsa on tietysti meillä aikuisillakin – elämä voi tuntua niin kiireiseltä, että perheelle ei riitä tarpeeksi aikaa.

Parhaat lautapelit perheille ovat pelejä, jotka voivat rakentaa sillan sukupolvien välille. Pelaaminen kiinnostaa useimpia lapsia ja nuoria, mutta lautapeliformaatti saattaa tuntua virtuaalisiin peleihin tottuneille nuorille tylsältä. Sitä sen ei kuitenkaan tarvitse olla. Parhaat lautapelit perheille ovat juuri niitä pelejä, jotka saattavat herättää lautapeli-innostuksen ihan jokaisessa perheenjäsenessä. Perheen kesken vietettävän ajan ei tarvitse olla pakollinen paha, vaan nuoret ja aikuiset voivat nauttia aivan samoista asioista. Tärkeintä onkin löytää sellaisia lautapelejä, jotka sopivat kaikille perheenjäsenille, jottei kukaan kyllästy heti alkuunsa.

Parhaat lautapelit perheille sopivat kaikille

On vaikea sanoa, millaiset lautapelit sopivat perheille parhaiten. Kaikki riippuu siitä, millaisella ikähaitarilla peliä on tarkoitus pelata ja millaisia kiinnostuksen kohteita perheenjäsenillä on. Ideaalitilanteessa jokin teema kiinnostaa kaikkia perheenjäseniä, jolloin parhaiten koko perheelle sopivan lautapelin valitseminen helpottuu huomattavasti. On kuitenkin olemassa monia lautapelejä, jotka on luotu nimenomaan sillä silmällä, että ne vetoavat mahdollisimman monenlaisiin ihmisiin.

Esimerkkejä perheille sopivista lautapeleistä

Olemme koonneet sivuillemme muutamia suosittuja, perheille sopivia lautapelejä – Dixit, Carcassonne ja Menolippu – joista löydät kattavan esittelyn linkkejä klikkaamalla. Aikuisille suunnattuihin peleihin verrattuna näissä peleissä on myös se hyvä puoli, etteivät ne verota kukkaroa kovinkaan paljon. Jos oma taloudellinen tilanne ei ole turhan tiukka, voikin olla hyvä idea ostaa samalla kertaa useampia lautapelejä, jottei peli-into pääse sammumaan heti alkuunsa, mikäli valittu peli ei olekaan kaikkien mieleen. Pelejä vaihtamalla peli-illan pituus kasvaa kuin itseensä, kun kyllästymisen iskiessä on jälleen uutta hauskaa pelattavaa.

Mistä aloittaa peliharrastus perheen kesken?

Peliharrastus perheen kesken kannattaa aloittaa sillä, että pohditaan yhdessä, millainen peli sopisi kaikille. On nuorten kannalta aivan eri asia päästä valitsemaan peliä itse. Mikäli aikuiset tekevät päätöksen siitä, mikä peli ostetaan pelattavaksi, voi nuorempien perheenjäsenten mielessä muodostua kuva pakollisesta perheen kesken vietettävästä illasta, joka on pois omista harrastuksista.

Kun nuoret ovat mukana päätöksenteossa, löytyvät parhaat lautapelit koko perheen tarpeisiin paljon helpommin. Kun ostopäätös on tehty yhdessä, haluaa jokainen varmasti antaa pelille reilun mahdollisuuden ennen sen tuomitsemista tylsäksi. Ja parhaiden lautapelien kyseessä ollessa muuta ei usein tarvita.